The Cove Phuket – Prisvärd romantik i Thailand

  • admin
  • Mar 14, 2018

En romantisk getaway för dig som söker lugnet

“Hello, I’m Fernandes!” hälsade han glatt och sträckte fram sin solbränd hand till mig för att hälsa. Jag stod på kanten till den ljusgula stranden och tittade förväntansfullt på min kille som för första gången skulle testa en paddle board när hotellets ägare kom för att hälsa oss välkomna. Efter en stunds småprat om var vi kom ifrån och om vi behövde något extra var det min tur att testa att paddla. Shit, så roligt men så svårt. Har du testat? Att både låna kajak och paddle board är något du kan göra här. På The Cove. En dold liten pärla precis vid den kluckande havskanten i soliga Rawai, Phuket. Har man rest runt mycket i Thailand och på ön så blir man förmodligen besviken av hotellets strand, den är inte top notch men det gör faktiskt ingenting för miljön här skriker romantisk getaway. Till ett överkomligt pris. Perfekt som sista natten- boende bokat i sista sekund som vi gjorde.

Vi bodde i en egen liten bungalow som hette “Beach Daze”, bara några få meter ifrån havet inrett med fina trämaterial, krispigt vita sänggkläder och överraskande detaljer som gott presskaffe, badrock och tofflor. Väldoftande duschprodukter, tvål och små toalettartiklar. För att inte tala om de 200 tv- kanaler som finns med annat att se än Al Jazeera, tv- kanalen som jag aldrig tycks bli av med oavsett vart jag reser.

The Cove är verkligen lugnet själv, perfekt för dig eller er som vill få lite lyxkänsla utan att spendera alltför mycket pengar. Många spenderar gärna lite mer för att få utmärkt service och för cirka 1000kr natten som vi betalade får du verkligen service. Vi fick både välkomstdrink, vatten, en svalkande kall handduk var och massor av färsk frukt att frossa i oss när vi först kom hit. Vi hade verkligen inte förväntat oss något sånt, eller att ens gratis kunna prova att paddla kajak. Eller att få välja frukosten från en välfylld meny med tillhörande kaffeval, vilken morgondrink jag önskar eller det där brödet vi fick extra. Eller att bli skjutsade till närmsta supermarket så att vi slipper gå. Fernandes och hans partner som driver The Cove är vana resenärer som gärna hjälper till, ger resetips eller delar med sig av personliga historier och som verkligen ser till att du får en fantastisk upplevelse här. Som jag längtar tillbaka…

LEAVE A COMMENT